Logo viecuri

Het verhaal van
Wereldkankerdag 2023

Aandacht voor de impact van kanker

Op 4 februari is het Wereldkankerdag, de dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de impact van kanker op patiënten en op hun omgeving. In het kader van Wereldkankerdag 2023 realiseerde Stichting VieAmi de expositie 'Kanker in mijn leven'. Voor deze expositie legde metRenée de ervaringen van vier (ex)kankerpatiënten uit Noord-Limburg vast in persoonlijke, open en kwetsbare verhalen. Fotografie voor dit project werd verzorgd door Zebra Fotostudio.

Wereldkankerdag 2023

Krachtig door middel van persoonlijke touch

De vier individuele verhalen lieten gezamenlijk zien dat de gevolgen van kanker groot zijn en voor iedereen anders. De verhalen werden versterkt door vier grote portretfoto’s. Tekst en beeld vormden zo gezamenlijk een krachtige boodschap die inspeelde op de emoties van bezoekers. Een diepgaande vorm van storytelling die de meerwaarde van aandacht voor kanker toonde.

De expositie was een maand lang te zien in VieCuri Medisch Centrum en verhuisde daarna nog een periode naar het Toon Hermans Huis Noord-Limburg. De verhalen zijn te lezen op de website van VieCuri Medisch Centrum.

2023 Ruud “Renée is uitstekend in staat om persoonlijke verhalen van mensen op een mooie manier aan papier toe te vertrouwen. Dat heeft ze in haar werk al vaak bewezen. Kanker is een gevoelig thema waar vaak emotie bij komt kijken. Daarom is het van belang om vertrouwen te hebben in degene die het verhaal opschrijft. Dat heeft Renée perfect gedaan in dit project.”

Ruud Stikkelbroeck
directeur VieAmi

Geleverde diensten

Meer Wereldkankerdag 2023