Logo VA5

Het verhaal van
de Vrije Academie

Kennis over kunst en cultuur voor iedereen aantrekkelijk.

De Vrije Academie is sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst en cultuur. Met een team van programmeurs, sprekers en docenten maakt de Vrije Academie culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Vanaf de Herengracht in hartje Amsterdam zorgt de Vrije Academie voor een breed en origineel aanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland. Drie keer per jaar brengt de Vrije Academie een magazine uit waarin het actuele aanbod wordt gepresenteerd richting 100.000 liefhebbers van kunst en cultuur. metRenée verzorgt sinds 2022 de teksten voor dit magazine.

2022 04 28 Mock up 4000 266716

Specifieke thema’s aantrekkelijk voor een brede doelgroep

Van Ottoonse kunst tot neuropsychologie en van Picasso tot sterrenkunde: het aanbod van de Vrije Academie is een kunstzinnige snoepwinkel boordevol interessante colleges, lezingen, studiedagen, excursies en zelfs een veelzijdig aanbod aan culturele reizen. De uitdaging voor metRenée zit ‘m in het kort én wervend verpakken van specifieke activiteiten en thema’s. Hierdoor wordt de aandacht getrokken van een brede doelgroep.

Vrije Academie “Renée levert een waardevolle bijdrage aan ons magazine met haar wervende teksten. Ze raakt precies de juiste snaar, brengt onze boodschap duidelijk over en maakt elke pagina een feest om te lezen!”

Lottie Backes
marketing manager bij de Vrije Academie

2022 04 28 Mock up 4000 266723

Geleverde diensten

Meer de Vrije Academie