Logo viecuri

Het verhaal van
VieCuri

Achter de schermen bij een ziekenhuis in crisistijd.

De uitbraak van het coronavirus in maart 2020 had ook voor VieCuri Medisch Centrum ingrijpende gevolgen. Gevolgen voor het zorgaanbod maar ook voor het werk en privéleven van medewerkers. Om dit in beeld te brengen maakte metRenée in de eerste helft van 2021 de serie ‘Achter de schermen’ in opdracht van de communicatieafdeling van VieCuri.

Vie Curi 1

Twaalf verschillende perspectieven op één gemeenschappelijke situatie

VieCuri Medisch Centrum is één van de grootste ziekenhuizen in Limburg. Op locaties in Venlo, Venray, Panningen, Reuver en Horst werken ongeveer 230 medisch specialisten, 100 arts-assistenten, 2.820 medewerkers en 150 vrijwilligers. Al deze professionals kregen te maken met ingrijpende veranderingen in zowel hun werkzaamheden als in hun privéleven als gevolg van het coronavirus. metRenée interviewde twaalf medewerkers uit verschillende teams van VieCuri. Van schoonmaker tot IC-verpleegkundige en van beveiliger tot bestuursvoorzitter. Hun ervaringen in crisistijd werden in de vorm van persoonlijke quotes gedeeld op de website, het intranet en via de social media-kanalen van VieCuri.

Vie Curi 2

Doorlopende aandacht voor de gevolgen van het coronavirus

In het begin van de coronacrisis werd er door landelijke en lokale media veel aandacht besteed aan de gevolgen van het coronavirus voor medewerkers in de zorg. Naarmate de crisis vorderde verslapte deze aandacht en hoorden en zagen we steeds minder ‘frontverhalen’. Zeker functies die zich meer achter de schermen bevonden, werden minder belicht. De twaalf verhalen in de serie ´Achter de schermen´ vormden voor VieCuri Medisch Centrum een sterk middel om, ook na de pieken van media-aandacht, begrip te realiseren voor de gevolgen van het coronavirus voor medewerkers van het ziekenhuis. Het liet bovendien zien dat in een ziekenhuis alle schakels belangrijk zijn, van artsen en verpleegkundigen tot voedingsmedewerkers en schoonmaakmedewerkers.

Liset Vie Curi “Ik heb Renée leren kennen als een betrouwbare, kundige en fijne tekstschrijver. Ze heeft een scherpe blik voor waardevolle content en hoe dit zo goed mogelijk bij de doelgroep te brengen. Ze is sterk in de Nederlandse taal en je kunt van haar teksten op aan. Ze is flexibel en betrokken en denkt goed mee. Vooral de puntigheid van haar teksten (kort en krachtig) spreekt me aan.”

Liset Spreuwenberg
senior communicatieadviseur, VieCuri Medisch Centrum

Geleverde diensten