Logo Antares

Het verhaal van
't Ald Weishoes

Persoonlijke herinneringen centraal bij de renovatie van een rijksmonument.

Het Ald Weishoes is een 17-eeuws rijksmonument in de binnenstad van Venlo. Het pand diende vroeger onder meer als school, weeshuis en gemeenschapshuis. Op dit moment wordt het pand gerenoveerd door woningcorporatie Antares, onder leiding van Marco Baetsen van Stadsbouwers. metRenée ondersteunt de projectleider in de communicatie richting alle betrokken partijen, in de aanloop naar de oplevering in 2022.

Metrenee renee oirbans communicatie marketing content tekstschrijver copywriter venlo limburg roermond venray ald weishoes 2

Een tijdlijn van 1925 tot nu, als rode draad in de communicatie

Na de oplevering zal het Ald Weishoes opnieuw een maatschappelijke functie vervullen in de Venlose binnenstad. In het nieuwe concept als stadsherberg hebben verenigingen nog steeds een plek in het pand. Daarnaast worden er een hostel en studentenhuisvesting gerealiseerd. Venlonaren van alle leeftijden hebben warme, persoonlijke herinneringen aan het Ald Weishoes en voelen zich nauw betrokken bij het gebouw. Dit gegeven grijpt Marco Baetsen Ontwikkelaar in samenwerking metRenée aan, om het verhaal van het Ald Weishoes vorm te geven.

Individuele verhalen, vertellen samen één grote geschiedenis

metRenée ondersteunt de projectleider in de communicatie naar onder andere oud gebruikers van het Ald Weishoes en omwonenden. metRenée creëert en beheert de content van de website, Facebook-pagina en digitale nieuwsbrief tot aan de oplevering van het monument. Daarnaast verzorgde metRenée in samenwerking met fotograaf en filmmaker Martijn Kersten een reeks mini-documentaires, waarin oud bewoners en gebruikers van het Ald Weishoes, hun meest dierbare herinneringen aan het monument delen. De video’s in combinatie met informatieve content over de voortgang van het project, schetsen samen een tijdlijn van 1925 tot nu. Het uiteindelijke doel is om steeds meer Venlonaren langs deze tijdlijn mee te nemen richting de oplevering in 2022.

Referentie met Renee communicatie Venlo Antares Ald Weishoes “Renée begrijpt de maatschappelijke betekenis van het project en stelt daarbij de juiste vragen om de communicatie in goede banen te leiden. Haar persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we bijzondere verhalen ophalen die betekenisvol zijn.”

Marco Baetsen
eigenaar Stadsbouwers, projectleider renovatie Ald Weishoes

Metrenee renee oirbans communicatie marketing content tekstschrijver copywriter venlo limburg roermond venray ald weishoes 1
In gesprek met filmmaker Martijn Kersten en José de Kunder, een van de vele oud gebruikers van 't Ald Weishoes.