RN L logo

Het verhaal van
Regio Noord-Limburg

De gemeentelijke samenwerking voor een gezond Noord-Limburg.

Regio Noord-Limburg, afgekort tot rn-l, is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray. Als rn-l bundelen deze gemeenten hun krachten om samen met onderwijsinstellingen, ondernemers en inwoners te werken aan de gezonde toekomst van Noord-Limburg. metRenée verzorgde alle webteksten voor de website van rn-l.

rnl_3

Van abstract en bestuurlijk naar concreet voor iedereen

Aan de hand van diverse beleidsstukken zorgde metRenée voor webteksten die op een eenvoudige manier ‘het wat, hoe en waarom’ van de samenwerking beschrijven. Hierbij vormde het vertalen van abstracte, bestuurlijke termen naar concrete, toegankelijke taal de grootste uitdaging. Het ontwerp en de technische uitvoering van de website werden verzorgd door Brik. De nieuwe huisstijl van rn-l werd ontworpen door Studio Denk.

Grote maatschappelijke opgaven vertaald naar kleine, behapbare initiatieven

Bezoekers van de website van rn-l worden nu aangesproken op hun persoonlijke behoeftes en verlangens. Ingewikkelde thema’s als ‘brede gezondheid’ en ‘energietransitie’ worden op de website aan de hand van concrete voorbeelden toegelicht. Hierbij ligt de focus op de effecten van deze thema’s. Dus niet: ‘wat willen we allemaal bereiken?’, maar ‘wat levert het ons concreet op?’ Dankzij deze insteek worden bezoekers van de website op een praktische manier geïnformeerd over de ambitie van rn-l.

rnl_2
Rn l “Renée weet abstracte teksten te vertalen naar toegankelijke en prikkelende taal. Een hele prettige samenwerking en als het nodig was een spiegel. Dankjewel Renée!”

Ank Arts
communicatieadviseur, rn-l

Geleverde diensten

Meer Regio Noord-Limburg