Logo Kunstencentrum Venlo

Het verhaal van
Kunstencentrum Venlo

Kunst en cultuur in de vorm van vijftig levenslessen.

In opdracht van Kunstencentrum Venlo interviewde metRenée in de periode van december 2018 tot en met december 2020, vijftig cultuurmakers uit de regio Venlo. metRenée werkte alle verhalen uit in tekst en in samenwerking met fotograaf Thom Spierenburg en de grafisch ontwerpers van Studio Denk, werden de verhalen gebundeld in het boek ‘Levenslessen’.

Metrenee renee oirbans communicatie marketing content tekstschrijver copywriter venlo limburg roermond venray kunstencentrum3

Kunst en cultuur als middel, hoe leg je dat uit?

Kunstencentrum Venlo biedt cursussen en workshops op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, mode en meer. Daarnaast zet Kunstencentrum Venlo kunst en cultuur in als middel voor de ontwikkeling van personen en organisaties. Dat laatste klinkt vrij abstract, merkte ook Eric Lamers, manager Cultuur & Samenleving bij Kunstencentrum Venlo. Hij schakelde daarom de hulp van metRenée in, om de functie van kunst en cultuur als middel beter uit te kunnen leggen aan potentiële partners en klanten van Kunstencentrum Venlo.

Metrenee renee oirbans communicatie marketing content tekstschrijver copywriter venlo limburg roermond venray kunstencentrum2
"Ik wil leraren laten inzien dat ze niet per se een opleiding op een kunstacademie, dansacademie of CIOS nodig hebben om hun leerlingen iets op een andere manier bij te brengen. Ik train leraren om creatieve lessen te geven die passen binnen bepaalde lesmethodes of aansluiten op een actueel, maatschappelijk thema. Denk daarbij aan armoede, pesten of gezonde voeding."

In elk verhaal zit een bijzondere les: een levensles

metRenée interviewde in totaal veertig mensen over de manier waarop zij kunst en cultuur inzetten in hun dagelijkse werkzaamheden. De geïnterviewde personen liepen uiteen van ondernemers tot docenten en van autonoom kunstenaars tot studenten. Hun persoonlijke verhalen maken samen het belang van kunst en cultuur in de regio concreet. In samenwerking met fotograaf Thom Spierenburg en de grafisch vormgevers van Studio Denk, kregen alle portretten een plek in het boek ‘Levenslessen’. Dit boek helpt Kunstencentrum Venlo uit te leggen wat kunst en cultuur positief kunnen bijdragen in onder andere het onderwijs, de zorg en in het bedrijfsleven.

Referentie met Renee communicatie Kunstencentrum Venlo “Als geen ander laat Renée zien dat doodgewone mensen héél bijzonder zijn.”

Eric Lamers
manager Cultuur & Samenleving, Kunstencentrum Venlo

Geleverde diensten